Δράσεις

Έκθεση φωτογραφίας: «Ουκρανία: Μέρες εισβολής, μέρες αντίστασης»

Το think tank ``The Catalyst``, με την συνεισφορά του ``Odesa Photo days festival`` , παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας ``Ουκρανία: Μέρες εισβολής, μέρες αντίστασης``. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων , στην αίθουσα «Μηχανουργείο» από την Κυριακή, 3 Απριλίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου και τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Κυριακή, 3 Απριλίου στις 12.00 .
Στην έκθεση, Ουκρανοί φωτογράφοι, μας παρουσιάζουν την ζωή μετά την Ρωσική εισβολή. Εικόνες ζωής, εικόνες καταστροφής, εικόνες που συνθέτουν όλα όσα είναι ο πόλεμος. Μακριά από την ταχύτητα της τηλεόρασης, με τον χρόνο να παγώνει σε μια στιγμή και να συμπυκνώνει τα γεγονότα, οι φωτογράφοι ανασυνθέτουν την εικόνα του αγώνα ενός λαού για την ελευθερία του.
Το ``The Catalyst``, με την έκθεση αυτή επιχειρεί να αναδείξει την πραγματική εικόνα της Ρωσικής εισβολής, την κατάσταση που βιώνουν οι Ουκρανοί, αλλά και να κινητοποιήσει τους Έλληνες πολίτες προς την ενεργή υποστήριξη των προσφύγων.
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη. Παράλληλα το ``The Catalyst`` σας καλεί να ενισχύσετε τους Ουκρανούς πρόσφυγες, καταθέτοντας όποιο χρηματικό ποσό μπορείτε στον λογαριασμό του GreeceToUkraine.com (ο επίσημος φορέας ενίσχυσης μέσω της Ουκρανικής πρεσβείας)
Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι :Maksim Finogeev, Mikhail Palinchak, Oleg Petrasiuk, Pavel Dorogoy , Roman Zakrevski, Sehii Nuzhnenko, Sergiy Illyashenko, Serhiy Hudak, Stas Yurchenko, Viacheslav Ratynski, Volodymyr Petrov. Την επιμέλεια είχε η Kateryna Radchenko. Στην δημιουργία της έκθεσης συνεισέφερε η Villy Calliga.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης
Κυριακή: 12.00 – 20.00
Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη: 11.00-13.30 και 16.30-20.00