Αθηνά Δρέττα

Η Αθηνά Δρέττα γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Με το γάμο της απέκτησε δύο παιδιά. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασκεί το επάγγελμά της από το 1988 στον ιδιωτικό τομέα. Υπήρξε συντονίστρια του εθελοντικού Προγράμματος «Οδοντική Υγεία στην Αλβανία» το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστάσιου και χρηματοδοτήθηκε από το Interreg. Την περίοδο 2002-2010 ήταν εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος στην Αθήνα με το ψηφοδέλτιο «Υπερνομαρχία Πολιτών» και υπηρέτησε σειρά ετών ως αντινομάρχης. Από το 2010 έως το 2012 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων υλοποιώντας την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, την ενοποίηση των κανονισμών υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, τις αλλαγές στο φάρμακο. Υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ, ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας των 58 για την Κεντροαριστερά και συμμετείχε από την ίδρυσή του στο «το Ποτάμι».
η ομάδα μας

Παναγιώτης Μανωλάκος

Ο Παναγιώτης Μανωλάκος γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Άρτα και σπούδασε στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Είναι κοινωνιολόγος της Εργασίας και Οικονομίας. Είναι διδάσκων και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος ``Διεθνής Συνθήκη Ναυτικής Εργασίας (Maritime Labour Convention)``του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει διδάξει στις σχολές Αστυνομίας , στην σχολή Πυροσβεστικής καθώς και στην Σχολή Εθνικής Ασφάλειας. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Ταμείου Προνοίας Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (Τ.Π.Α.Ε.Ν.) και ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, και έχει υπάρξει μέλος του Δ.Σ. της BF Action Α.Ε. και Πρόεδρος&Δ/νων Σύμβουλος της ΘΕΣ.ΠΑ. Α.Ε.. Έχει συμμετάσχει σε σειρά διεθνών συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Ήταν εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών και μέλος της κ.ε. της ΟΝΝΕΔ
η ομάδα μας

Παναγιώτης Περάκης

Ο Παναγιώτης Περάκης γεννήθηκε στα Χανιά, σπούδασε νομικά στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, στο δίκαιο της πληροφορικής και τη νομική πληροφορική. Δικηγόρος Αθηνών από το 1990 (παρ' Αρείω Πάγω από το 1997), ασκεί ενεργά τη δικηγορία σε πολλούς τομείς. Υπήρξε Σύμβουλος της Επιτροπής της Ε.Ε. για νομικά θέματα των νέων τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας. Ήταν μέλος ανεξάρτητων Αρχών και έχει συμμετάσχει, ως μέλος ή ως Πρόεδρος, σε διάφορες Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας. Είναι Αντιπρόεδρος του επίσημου ευρωπαϊκού φορέα των δικηγόρων (CCBE) ενώ αρθρογραφεί τακτικά για θέματα νομικού αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος
η ομάδα μας

Αντώνης Μαρκόπουλος

Ο Αντώνης Μαρκόπουλος είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το ΕΜΠ στον Τομέα των Τηλεπικοινωνιών. Έχει πάνω από 15 χρόνια εργασιακής εμπειρίας, τα περισσότερα εξ αυτών σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο κυρίως με στόχευση την Επιχειρηματική Ανάπτυξη και Στρατηγική. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες του αφορούν κυρίως τον στρατηγικό σχεδιασμό, τη διαχείριση επιχειρησιακών λειτουργιών εταιριών, τη ευθύνη των προϋπολογισμών αυτών, την ανάπτυξη και τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ προϊόντων, τη δημιουργία σχέσεων και επαφών σε ανώτατο επίπεδο τόσο για B2B (Business to Business) όσο και για B2G (Business to Government) δραστηριότητες αλλά και τη διαχείριση πολυμελών ομάδων εργασίας. Υπηρέτησε ως Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Υπήρξε Γενικός Διευθυντής της Intralot και Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Ομίλου για την Ευρώπη και τη Αφρική, έχει ως στόχο τη δημιουργία επαφών, τον εντοπισμό νέων ευκαιριών και την εξασφάλιση νέων συμβολαίων για την εταιρεία στις δύο αυτές ηπείρους. Είναι Chief Executive Officer (CEO) & Founder στην εταιρεία Prosperty. Διατηρεί ισχυρό δεσμό με τη Startup κοινότητα στην Ελλάδα καθώς είναι μέντορας σε διάφορους οργανισμούς
η ομάδα μας

Φίλιππος Δρακονταειδής

Ο Φίλιππος Δρακονταειδής είναι διεθνής εμπειρογνώμονας σε διεπιστημονικά προγράμματα πολιτιστικής κληρονομιάς που χρηματοδοτούνται από διεθνείς χορηγούς και ταμεία (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ). Κατά τη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών, κατάφερε, υλοποίησε και αξιολόγησε μεγάλο αριθμό έργων σε 35 χώρες (Ν. Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική). Είναι συγγραφέας δοκίμων για πολιτικά οικονομικά-κοινωνικο-πολιτισμικά θέματα. Διδάσκει «Πολιτική Διακυβέρνηση» και «Πολιτιστικές Στρατηγικές» σε πανεπιστήμια (Αθήνα, Λονδίνο) αλλά και Ινστιτούτα Προηγμένων Σπουδών (Ρουμανία, Πορτογαλία, Φιλανδία, Αιθιοπία). Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά.
η ομάδα μας

Στέλιος Σοφιανός

Ο Στέλιος Σοφιανός είναι αθλητής της Επικοινωνίας. Δημοσιογράφος επαγγελματικά από το 1987, διετέλεσε επί 11 χρόνια διευθυντικό στέλεχος στο ``Βήμα`` και τον ΔΟΛ .
Τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες αθλητικές, εφημερίδες πολιτικές, περιοδικά, digital και social, όλα τα Μedia τα έχει ``σφάξει`` και όλα εξακολουθεί να τα ``μαχαιρώνει``.
Σήμερα ειδικεύεται στο Βrand Journalism & Storytelling και είναι Chief Media & Content Officer στην DPGDigitalMedia.
η ομάδα μας

Παναγιώτης Χρηστιάς

Ο Παναγιώτης Χρηστιάς είναι τραπεζικό στέλεχος με πολύχρονη πείρα. Έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής Audit transformation work stream στον όμιλο της Alpha Bank καθώς επίσης και ως Chief Audit Executive at Alpha Bank Group subsidiary and Audit Committee Member at AAB. . Υπηρέτησε επίσης ως Διευθύνων Σύμβουλος Ελέγχου στη θυγατρική του Ομίλου Alpha Bank και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου στην ΑΑΒ
η ομάδα μας

Κώστας Σμπώκος

Ο Κώστας Σμπώκος αποφοίτησε απο το ΕΜΠ.Είναι επαγγελματίας με πάνω από 40 χρόνια εμπειρία στους τομείς της Διαχείρισης Έργων και Κατασκευών, συμπεριλαμβανομένων των Μετρό (Σταθμοί, Σήραγγες και Φρέαρ Εξαερισμού),Tunneling (μέθοδος TBM, μέθοδος NATM), Micro Tunneling, Αεροδρόμια, Αυτοκινητόδρομοι, Κτίρια, Εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία πέντε αστέρων , Υποδομές , Οδικά Έργα και Βιομηχανικά Συγκροτήματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην περιοχή του Κόλπου. Με δικό του τεχνικό γραφείο μελετών από το 1976-1981 σε Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης και αργότερα Γενικός Διευθυντής εταιρείας ακαύστων διαχωριστικών πλοίων στην ELAVIA S.A.Υπήρξε Διευθυντής έργων στην Εταιρεία κατασκευής Δημοσίων έργων Αβραμίδης-Παττακός-Σμπώκος, διευθυντής έργου στην Ελληνικη Τεχνοδομική, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας πώλησης hardware και δημιουργίας software Memory S.A.. Εργάστηκε για την κατασκευή του Μετρό ως διευθυντής εργοταξίων Συντάγματος και Ακρόπολης. Υπήρξε Τεχνικός Διευθυντής της ΒΕΝΤ Α.Ε., επικεφαλής τεχνικού τομέα και μέλος ΔΣ της εταιρεία Planet Ernst&Young S.A. καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης τεχνικών έργων με την επωνυμία Frank E. Basil S.A.. Εργάστηκε και στο εξωτερικό ως Διευθυντής έργων της εταιρείας ΣΑΛΦΩ στο Κατάρ. Έχει υπάρξει Μέλος Δ.Σ της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας καθώς και πρόεδρος των επιτροπών για την προμήθεια ελικοπτέρων αλλά και μέλος επιτροπής για την προμήθεια αεροσκαφών.
η ομάδα μας

Νατάσσα Ρόβα

Η Νατάσσα Ρόβα μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε αρχικά Ιστορία Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Nanterre-Paris X και στη συνέχεια Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο ΕΑΠ, ενώ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στη Στρατηγική των Sovereign Wealth Funds στη Διεθνή Πολιτική. Το 2018 παρακολούθησε τη Σχολή Δημοσιογραφίας New Media Studies, θέλοντας να ανακαλύψει τη λειτουργία της δημοσιογραφίας μπροστά και πίσω από τις ``κάμερες και τα έντυπα``. Στη συνέχεια, το 2019 παρακολούθησε μαθήματα e-learning Δημιουργικής Γραφής στο ΕΚΠΑ.
Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα το 1982 στη πολυεθνική εταιρεία Nestle S.A. αλλά στη συνέχεια βρέθηκε στο Δημόσιο Τομέα. Έχει υπηρετήσει για πάνω από μια εικοσαετία σε θέσεις ευθύνης του Δημόσιου Τομέα μεταξύ των οποίων τα Υπουργεία Πολιτισμού-Αθλητισμού, Οικονομικών, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου επί Πρωθυπουργίας Λ. Παπαδήμου και Π. Πικραμένου. Ειδικεύεται σε θέματα οργάνωσης, πολιτικής ανάλυσης, στρατηγικής και επικοινωνίας. Εργάστηκε ως Attaché στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες για τρία χρόνια.
Πιστεύοντας ότι η γνώση αποτελεί μια «δια βίου» άσκηση (όχι μόνο μάθηση), κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, Δημόσιας Διοίκησης,(EIPA-Multinational Seminar in Maastricht on “European Negotiations”), Διαπραγματεύσεων και Στρατηγικής Ανάλυσης καθώς Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ELIAMEP,ΙΔΟΣ,KEDISA, ΝΑΤΟ, Bruegel).
Το «πάντρεμα» της δημόσιας και ιδιωτικής κουλτούρας παραμένει ένα συνεχές ζητούμενο της ελληνικής πραγματικότητας και αυτό είναι ένα ζήτημα που αξίζει κανείς να διερευνά στην επαγγελματική του πορεία, όχι μόνο ως γνώση αλλά και ως πραγματικότητα!
η ομάδα μας

Αριστείδης Ζευγίτης

Μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έχει πολύχρονη εμπειρία στη δημοσιογραφία. Για περισσότερα από 30 χρόνια Εργάστηκε στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ αναλαμβάνοντας και τη θέση του διευθυντή, ενώ σήμερα αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα energyin.gr και είναι σύμβουλος έκδοσης στο περιοδικό water-waste. Εργάζεται επίσης πάνω σε θέματα αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης ΟΤΑ ενώ είναι και σύμβουλος σε θέματα τουρισμού της εταιρείας Ethos media. Έχει υπάρξει διευθυντής των τουριστικών εκδόσεων του ομίλου Καλοφωλιά, συντονιστής δελτίων ειδήσεων της ΕΡΤ καθώς και διευθυντής του περιοδικού Ελλάδα-ΕΟΚ. Ήταν εκδότης των περιοδικών υδροοικονομία και οικοπολις με αντικείμενο την διαχείριση υδάτινων πόρων, απορριμμάτων και αποβλήτων. Έχει οργανώσει και συντονίσει δεκάδες συνεδρία και ημερίδες, ενώ έχει υπάρξει και σύμβουλος επικοινωνίας της διοίκησης του ΙΚΑ.
η ομάδα μας

Μιχάλης Κούτρας

Ο Μιχάλης Κούτρας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ειδικεύτηκε στη Νευρολογία. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στην Διοίκηση και Οργάνωση Υπηρεσιών Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Εισηγήθηκε και συνετέλεσε στην υλοποίηση της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης στη χώρα. Διατέλεσε μέλος και εν συνεχεία πρόεδρος του ΔΣ του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ από το 2010 έως το 2014. Κατά τη θητεία του συνδυάστηκε η ψηφιοποίηση των εργασιών του οργανισμού, η επικαιροποίηση του μητρώου ασφαλισμένων και ο σχεδιασμός νέων ψηφιακών εργαλείων όπως smart-cards στη θέση των βιβλιαρίων υγείας, με τα οικονομικά πλεονάσματα.
η ομάδα μας

Ντίνα Σπυροπούλου

Η Ντίνα Σπυροπούλου είναι Γεωπόνος-Επιστήμονας Τροφίμων με γνωστικό αντικείμενο την Μικροβιολογία Τροφίμων. Έχει εκτεταμένη γνώση σε θέματα Αγροτικής Πολιτικής και Ανάπτυξης της Υπαίθρου ως υπεύθυνη ομάδας έργου θεσμικών φορέων, εκπρόσωπος των φορέων αυτών σε ομάδες εργασίας του ΥΠΑΑΤ για τον πρωτογενή τομέα, τεχνική Υπεύθυνος και Υπεύθυνος Ποιότητας του Διαπιστευμένου από τον ΕΣΥΔ Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Αξιολόγησης και Κατάταξης Παρθένων Ελαιόλαδων και συντονίστρια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων από το 2000 έως και σήμερα. Έχει εργασθεί ως σύμβουλός ποιότητας και υπεύθυνη έργων σε διάφορες εταιρείες και οργανώσεις ενώ έχει πιστοποιηθεί ως Lead Auditor για τα συστήματα ISO 9000, ISO 22000 και ISO 17025. Έχει υλοποιήσει πάνω από 80 εκπαιδεύσεις παραγωγών σε Συστήματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και στην Βιολογική Κτηνοτροφία και Γεωργία. Έχει υπάρξει εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε θέματα του αγροτοδιατροφικού τομέα. Επίσης έχει παρακολουθήσει πάνω από 10 επιστημονικά και τεχνικά σεμινάρια σχετικά με τα τρόφιμα ενώ έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε εργαστήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε υπεύθυνη του τμήματος διαχείρισης έργων σε ιδιωτική εταιρεία έχοντας υπό την επίβλεψη πάνω από 20 Ευρωπαϊκά έργα ενώ η ίδια συντονίζει έργα περιφερειακής ανάπτυξης με θέματα: Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη, Κυκλική Οικονομία, καινοτομία των ΜΜΕ της υπαίθρου κ.α. Σήμερα διευθύνει το οικογενειακό οινοποιείο «Κτήμα Σπυρόπουλος»
η ομάδα μας

Γιώργος Αντωνιάδης

Ο Γιώργος Αντωνιάδης σπούδασε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει πολυετή πείρα στον τομέα του, έχοντας υπηρετήσει στον Τομέα Πολιτικής Ανάλυσης και Επικοινωνίας στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής , ενώ υπήρξε και Διευθύνων Εταίρος (Managing Partner) στο Ιν.Σ.Πολ. / Ινστιτούτο Συντηρητικής Πολιτικής
η ομάδα μας

Βασίλης Ντούσας

Ο Βασίλης Ντούσας είναι Σύμβουλος θεμάτων Διεθνών Σχέσεων στο Foundation for European Progressive Studies (FEPS), όπου συντονίζει διάφορα διεθνή έργα και δραστηριότητες και διεξάγει πολιτική έρευνα.Είναι κάτοχος MSc στις Διεθνείς Σχέσεις από το London School of Economics (2011) και ειδικεύεται κυρίως στην ανάλυση της εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών ζητημάτων ασφάλειας. Πριν την ένταξή του στο FEPS, εργάστηκε ως σύμβουλος επικοινωνίας και πολιτικής στο Δήμο Θεσσαλονίκης, παρέχοντας συμβουλές στους τομείς των διεθνών υποθέσεων και των δια-δημοτικών διπλωματικών σχέσεων. Ξεκίνησε την καριέρα του στις Βρυξέλλες, συμμετέχοντας σε πρακτική άσκηση στη Γενική Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και, στη συνέχεια, εργάστηκε ως σύμβουλος δημοσίων υποθέσεων στην APCO Worldwide.
η ομάδα μας

Γιάννης Δάλμας

Ο Γιάννης Δάλμας γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διοίκηση υπηρεσιών υγείας. Έχει διατελέσει σύμβουλος και επικεφαλής πολιτικής και επικοινωνίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και υπεύθυνος δράσεων της εθελοντικής ομάδας ΕΡΓΟΤΑΞΗΟ που στόχο είχε να δημιουργεί κοινότητες στήριξης δημόσιων σχολείων με προβλήματα υποδομών.Από τον Αύγουστο του 2016 εργάζεται ως πολιτικός σύμβουλος για θέματα διεθνούς εμπορίου και βιώσιμης ανάπτυξης στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
η ομάδα μας

Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Ο Δρ. Τριαντάφυλλος Καρατράντος είναι διεθνολόγος με ειδικότητα στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και στις νέες απειλές και ειδικότερα στην ριζοσπαστικοποίηση που οδηγεί στον βίαιο εξτρεμισμό και στην τρομοκρατία. Είναι Ερευνητής σε ζητήματα Ριζοσπαστικοποίησης, Τρομοκρατίας, Μοντέλα Αστυνόμευσης, Ασφάλεια και Εξωτερική Πολιτική στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), ως σύμβουλος ερευνητικών προγραμμάτων για την ριζοσπαστικοποίηση, το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία και τις πολιτικές πρόληψης στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) και Διαλέκτης- Καθηγητής στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας στις θεματικές «διαπολιτισμικότητα, μετανάστευση και ασφάλεια, διαπολιτισμική και κοινοτική αστυνόμευση και ριζοσπαστικοποίηση και ισλαμιστική τρομοκρατία». Είναι διδάκτωρ ευρωπαϊκής ασφάλειας και νέων απειλών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πιστοποιημένος εκπαιδευτής σε θέματα ριζοσπαστικοποίησης, μέλος της Ομάδας Εργασίας για τη Ριζοσπαστικοποίηση, το βίαιο εξτρεμισμό και την τρομοκρατία και του δικτύου ειδικών της CEPOL. Ασχολείται επαγγελματικά με την προετοιμασία, την υποβολή και την υλοποίηση ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει σειρά Ελληνικών και Διεθνών δημοσιεύσεων.
η ομάδα μας

Γιάννης Καψής

Ο Γιάννης Καψής γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Queen Mary University of London και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Πολιτικών Επιστημών στη σχολή δημόσιας διοίκησης του University College London (UCL). Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σαν σύμβουλος στρατηγικής για την J. Walter Thompson, όπου και επικεντρώθηκε σε ζητήματα επικοινωνίας και βελτιστοποίησης των προσφερόμενων υπηρεσιών σε μία σειρά από διαφορετικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων του ασφαλιστικού, του τραπεζικού και του λιανεμπορίου. Το 2018 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) από το ALBA Graduate Business School στην Αθήνα. Αγαπάει τα σκυλιά, τον Παναθηναϊκό και τη θάλασσα.
η ομάδα μας

Νικόλας Κακογιάννης

Ο Νικόλας Κακογιάννης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι Διδάκτορας του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Decision Making Policy on Energy Market) και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στο τομέα της Οικονομικής Επιστήμης και της Νομικής Επιστήμης. Υπήρξε Σύμβουλος Επενδύσεων και Ενέργειας της Κυβέρνησης (2009-2012) και Συντονιστής Διυπουργικής Επιτροπής Στελεχών για Απεμπλοκή Ιδιωτικών Επενδύσεων. Είναι Συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Σύμβουλων Μηχανικών ABEC και της Εταιρείας Συμβούλων Επενδύσεων και Νέων Τεχνολογιών ResNovae LP. Έχει παρουσία στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Grow) ενώ διατελεί κατά διαστήματα Visitor Lecturer Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών συνεδρίων ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.
η ομάδα μας

Ανδρέας Βαρελάς

O Ανδρέας Βαρελάς γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, Μεγάλωσε στον Κολωνό και τελείωσα το 52ο Λύκειο ή Μικτό Λύκειο Κολωνού, όπως ήταν γνωστό τότε.Σε ηλικία 17 ετών, εκλέχτηκε πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου νέων Λόφου Σκουζέ. Στις Δημοτικές εκλογές του 1982, ήταν ο νεώτερος υποψήφιος για το 4ο Διαμερισματικό Συμβούλιο με τον συνδυασμό του Β. Εφραιμίδη, ενώ το 1990 ήτανν ξανά υποψήφιος με τον συνδυασμό της Μελίνας Μερκούρη. Το 1991 ως Διαμερισματικός Σύμβουλος, ανέλαβα αντιπρόεδρος στην Λέσχη Φιλίας Θυμαρακίων και πρόεδρος του 2ου παιδικού σταθμού Κάτω Πατησίων. Μέσω του Δημοτικού Διαμερίσματος, δραστηριοποιήθηκε για την ύπαρξη αντισταθμιστικών οφελών από την κατασκευή της επισκευαστικής ζώνης του Μετρό στο παλαιό εργοστάσιο του Κ. Μαρούση στα Σεπόλια. Στις Δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν συνεργαζόμενος υποψήφιος με τον συνδυασμό του Θ. Πάγκαλου. Από το 1991 έως το 1998 εργαζόταν σε μεγάλη επιχείρηση στο χώρο των περιοδικών και από το 2000 και μετά σε μεγάλη εταιρεία στο χώρο των λευκών ειδών, στην αρχή ως υπεύθυνος logistic και μετά ως υπεύθυνος καταστημάτων στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη και στο Γαλάτσι. Στις εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος με τον Γιώργο Καμίνη, όπου ανέλαβε ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης ,πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΝΑ Υπήρξε αντιπρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Ιάσων Κολωνού.
η ομάδα μας

Βλάσης Σφυρόερας

Ο Βλάσης Σφυρόερας γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού αφού προηγουμένως είχε αριστεύσει στις σπουδές του (με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ.) στα ΚΑΤΕΕ Αθηνών με την ειδικότητα του Τεχνολόγου Δομοστατικού. Εργάστηκε ως Σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού, ως Διευθυντής έργων και Υπεύθυνος Εργοταξίου σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες όπως Κ.Ι. Σαραντόπουλος, J & P και ΑΚΤΩΡ. Διατέλεσε Διευθυντής για 6 χρόνια στη ΔΕΠΑ / PLE για την κατασκευή των έργων του φυσικού αερίου και στη συνέχεια, ως Διευθυντής Τομέα για την παρακολούθηση των Ολυμπιακών Έργων (28 Αθλητικές εγκαταστάσεις & 32 έργα υποδομών) στην Οργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004». Συνεργάστηκε με τον όμιλο του Μ. Ποτηριάδη ως Τεχνικός Διευθυντής και Σύμβουλος αδειοδότησης. Διατέλεσε Τεχνικός Διευθυντής και Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού στην ARISTO Development. Από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Οκτώβριο 2012 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε. με σημαντικά έργα για την Ελλάδα, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το Εθνικό Μητρώο Συντάξεων, το Εργατικό εισιτήριο, το Εργόσημο, τα Πληροφοριακά Συστήματα των Νοσοκομείων κ.λπ. Από το 2013 μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής Έργων στην Hill International με αντικείμενο τα έργα υποδομών και τα έργα παραχωρήσεων (Ολυμπία Οδός, Λιμάνι Πειραιά, Θριάσιο, Καστέλι κλπ.). Διαθέτει πτυχίο εργολήπτη δημοσίων έργων Β' τάξης.Από μαθητής ασχολήθηκε με τα κοινά στο Κ.Γ. Μαθητικού του ΠΑΣΟΚ. Ως φοιτητής εκλεγόταν κάθε χρόνο στο προεδρείο των Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ με την ΠΑΣΠ. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και στην Επιτροπή Υγείας του Κινήματος Αλλαγής. Αρθρογραφεί συχνά στον ημερήσιο τύπο και σε περιοδικά για θέματα ηλεκτρονικής υγείας και διακυβέρνησης .
η ομάδα μας

Ισίδωρος Παχουνδάκης

Ο Ισίδωρος Παχουνδάκης έχει γνωστικό αντικείμενο την Διαχείριση της Πολιτισμικής και Θρησκευτικής Ετερότητας στη Ναυτιλία και την Διαχείριση της Διαφορετικότητας στους χώρους εργασίας. Είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος και διδάσκων σε E-Learning Προγράμματα Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, διετέλεσε Διευθυντής Σπουδών του Phoenix Maritime Academy , των «Ναυτιλιακών Οικονομικών» του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Προγράμματος Εξειδίκευσης «Σύγχρονες Εφαρμογές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στη Ναυτιλία» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επίσης, υπήρξε καθηγητής στη Σχολή Πλοιάρχων του ΚΕΣΕΝ. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας και Ιωαννίνων, στην Αστυνομική Ακαδημία και στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Είναι Διευθυντής και Ιδρυτής του Institute of International Nautical Studies, Μέλος του Συμβουλίου του Blue Career Centre for the Eastern Mediterranean της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.